Πέμπτη, Ιουνίου 17, 2021

FIAT PUNTO EVO MULTIJET αναβοσβήνει η ένδειξη λαδιού και αναμμένο το check engine


P0520 Διακόπτης αισθητήρας λαδιού κύκλωμα ανοιχτό.

P1541-21 Variable displacement oil pump pressure blocked ( Η πίεση της αντλίας λαδιού μεταβλητής μετατόπισης έχει αποκλειστεί )

Η περίπτωση βλάβης αφορά το FIAT PUNTO EVO 1.3cc MULTIJET 2011 και μετά.


Συμπτώματα:

Ο πελάτης έφερε το αυτοκίνητο στον χώρο μας οδηγώντας. Οι ενδείξεις στο καντράν του οχήματος ήταν αναμμένες όπως περιγράφεται και στον τίτλο. Έπειτα από συζήτηση με τον ιδιοκτήτη μας περιέγραψε ότι δεν τραβάει στις ανηφόρες και δεν μπορεί να κάνει προσπέραση, με λίγα λόγια ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ. 

Διάγνωση:

Χρησιμοποιήσαμε το διαγνωστικό για να μάθουμε τον ή τους κωδικούς βλαβών. Ο P0520 ήρθε με την χρήση της EOBD και ο P1541-21 μπαίνοντας στο Powertrain του αυτοκινήτου.

- Επεξήγηση κωδικού βλάβης -

 Πρώτη κίνηση να τσεκάρουμε τα λάδια, αν έχει μέσα και σε πόση ποσότητα και πληροφορηθήκαμε ότι είχαν αλλαχτεί πολύ πρόσφατα.

Είχαν αλλαχτεί αλλά Δηλώθηκαν στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου???

Το αυτοκίνητο είχε περίπου 122000 χλμ και τα λάδια τελευταία φορά δηλώθηκαν περίπου στα 89000 χλμ. Το software του εγκεφάλου είναι προγραμματισμένο για αλλαγή λαδιών ή service κάθε 30000 χλμ. Τώρα που είχαν ξεπεραστεί για να προστατέψει τον κινητήρα από ζημιά και πιθανόν και το DPF μπήκε σε safe mode, για αυτό και η απώλεια ισχύος.

Λύση:

Πραγματοποιήθηκε oil reset μέσω software και η ένδειξη λαδιού αμέσως σταμάτησε να αναβοσβήνει, σβήστηκε η βλάβη και το αυτοκίνητο επανήλθε στις φυσιολογικές του επιδόσεις.


 

Social Media:






Η σημαντικότητα ύπαρξης της στο συγκρότημα του κινητήρα, η μείωση των ρύπων εξαιτίας της και οι πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην μηχανή του αυτοκινήτου

👉👉 Book Service ( Βιβλίο συντήρησης) 

 


Η σημαντικότητα του βιβλίου συντήρησης, πόσο πολύ μπορεί να μετρήσει στην πώληση του αυτοκινήτου σου και σίγουρα μπορεί να σε σώσει από άσκοπα χρήματα σε συνεργεία



Οι βλάβες δεν είναι κάποιες στάνταρ περιπτώσεις, για αυτό καλό είναι να πραγματοποιούνται όλοι οι έλεγχοι. Αυτή η επίλυση που αναφέραμε παραπάνω είναι μία περίπτωση ανάμεσα σε πολλές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ποτέ ευθυγράμμιση όταν έχουμε κενά στο σύστημα διεύθυνσης, θα χάσετε τα λεφτά σας άδικα. Καθημερινά έρχονται οχήματα στο συνεργείο με διάφ...