Κυριακή, Ιουλίου 25, 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ποτέ ευθυγράμμιση όταν έχουμε κενά στο σύστημα διεύθυνσης, θα χάσετε τα λεφτά σας άδικα.




Καθημερινά έρχονται οχήματα στο συνεργείο με διάφορα ζητήματα στο

σύστημα διεύθυνσης. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι βασικό για την ομαλή και ασφαλή οδήγηση του αυτοκινήτου σου.

Αποτελείται από διάφορα αναλώσιμα εξαρτήματα που μεταξύ τους συνδέονται βιδωτά, με αρθρώσεις ή συνεμπλόκ. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε τι σημαίνει η έννοια κενό στο συνεμπλόκ και στην άρθρωση.

Κενό σε άρθρωση

Το κενό σε κάποιο εξάρτημα όπως το μπαλάκι ψαλιδιού που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο προκαλεί αστάθεια στην οδήγηση και έναν βαθύ θόρυβο σαν σπάσιμο.

Μπαλάκι ψαλιδιού



Οι μπίλια βοηθάει στην ευστάθεια και την διατήρηση της ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ του αυτοκινήτου. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο προτείνεται η αποφυγή της ευθυγράμμισης εφόσον υπάρχει κενό στο σύστημα διεύθυνσης γιατί κάθε φορά που το αυτοκίνητο θα πέφτει σε μία ανωμαλία του δρόμου η μπίλια θα κάθεται σε άλλη θέση και οι γωνίες της ευθυγράμμισης θα χάνουν την ρύθμιση τους.

Κενό σε top mount

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε ένα κενό στη βάση αμορτισέρ ενός Seat Leon. Το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν επηρεάζει τόσο πολύ στην ευθυγράμμιση όσο στην απόδοση του αμορτισέρ. Συνοδεύεται με θόρυβο σαν χαλασμένο αμορτισέρ και σε αμορτισερόμετρο η απόδοση του επί τοις εκατό θα είναι εμφανής χαμηλότερη.

Top mount

Κενό σε βάση μηχανής

Σε μία τρίτη διαφορετική περίπτωση θα δούμε ένα κενό σε βάση μηχανής από Toyota Yaris. Τα συμπτώματα ήταν ένας συντονισμός στο ρελαντί που τον ένιωθες στο τιμόνι και ένας χτύπος σε απότομη εκκίνηση.

Βάση Μηχανής δεξιά


Με την πάροδο του χρόνου θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κι άλλα παραδείγματα.

Ο έλεγχος όλων αυτών των εξαρτημάτων γίνεται προληπτικά στην διαδικασία του SERVICE και πριν από την εργασία της ευθυγράμμισης. Τσεκάροντας τα εξαρτήματα μπορούμε να προλάβουμε ατυχήματα και σε δεύτερη φάση να γλιτώσει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου άσκοπες δαπάνες.

Social Media:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ποτέ ευθυγράμμιση όταν έχουμε κενά στο σύστημα διεύθυνσης, θα χάσετε τα λεφτά σας άδικα. Καθημερινά έρχονται οχήματα στο συνεργείο με διάφ...