Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2020

Με Book Service.... Πουλάς πιο εύκολα?

Βιβλίο Συντήρησης (Book service)



Το Book service είναι το ιστορικό εργασιών του αυτοκινήτου από τον κάθε τεχνικό που αναλαμβάνει να περατώσει μία εργασία. 

Στο βιβλίο συντήρησης καταγράφονται: 

  • Όλες οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο όχημα
  • Οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν και δεν λύθηκαν 
  • Οι προγραμματισμένοι επανέλεγχοι
  • Οι βλάβες και οι έκτακτες επισκέψεις στον τεχνικό

Το book service διατίθεται στον ιδιοκτήτη από την πρώτη στιγμή που αγοράζει το αυτοκίνητο και η αντιπροσωπεία καταγράφει τις εργασίες που καλύπτει η εγγύηση, έπειτα μπορεί να το προμηθευτεί από οποιοδήποτε εξωτερικό συνεργείο όπως αναφέρω παρακάτω.

Για ποιο λόγο να συμπληρώσω το βιβλίο service?

Τα κέρδη από ένα σωστά ενημερωμένο book service είναι:

  •  Ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να γνωρίζει την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση
  •  Σε περίπτωση αστοχίας ανταλλακτικού ο ιδιοκτήτης και ο τεχνικός μπορούν να διεκδικήσουν την εγγύηση 
  •  Από την στιγμή που υπάρχει καταγραφή των συμβάντων ο ιδιοκτήτης δεν πληρώνει ανταλλακτικά που έχει ήδη αλλάξει οπότε δεν δίνει άσκοπα χρήματα
  •  Ο τεχνικός μπορεί και προλαμβάνει σοβαρές ζημιές όπως κόψιμο ιμάντα χρονισμού.

Σημαντικό κίνητρο για την μεταπώληση του οχήματος θεωρείται το book service, καθώς δείχνει συνέπεια, οργάνωση και νοικοκυροσύνη. Τα περισσότερα συνεργεία που πραγματοποιούν ελέγχους αγοράς οχήματος ζητάνε να ελέγξουν το βιβλίο συντήρησης, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα η συνέχεια των χιλιομέτρων και η τακτική συντήρηση, που θα γλιτώσει τους υποψήφιους αγοραστές από περιττά έξοδα. 

Πρέπει το συνεργείο να έχει δικό του book service?

Όσον αφορά το συνεργείο αυτοκινήτων συνιστάται να προμηθεύει τους πελάτες του με βιβλίο συντήρησης όπου θα φέρει:

  • Παρατηρήσεις 
  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Το λογότυπο της επιχείρησης
  • Τις εργασίες που εξειδικεύεται
  • Χάρτη με την τοποθεσία της επιχείρησης

Δηλαδή το συνεργείο καταγράφοντας τις εργασίες, μπορεί να ενημερώσει το πελατολόγιο του για νέες και παλαιές εργασίες. Επίσης ανατρέχει ταχύτατα σε παλιές εργασίες που έχει πραγματοποιήσει, κερδίζοντας χρόνο και ο χρόνος είναι χρήμα. Επιπλέον βοηθάει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να έχει εύκαιρα τα στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση ερώτησης ή δημιουργίας ραντεβού.

Ποια είναι η σωστή καταγραφή του βιβλίου?

Η σωστή καταγραφή ξεκινάει γράφοντας την ακριβή ημερομηνία και χιλιομέτρων που αναγράφονται στο καντράν του αυτοκινήτου. Ακολουθεί λεπτομερής περιγραφή των ανταλλακτικών και οι μάρκες που χρησιμοποιήθηκαν για την επισκευή. Εάν η επισκευή που έχει περατωθεί χρήζει επανέλεγχο, αναγράφεται σε ευκρινή μέρος ώστε να μην δυσκολεύεται ο ιδιοκτήτης. Τέλος ο τεχνικός βάζει σφραγίδα και υπογραφή στο σημείο που υποδεικνύει το book service.

Τελειώνοντας την ανάλυση του book service ελπίζω οι αναγνώστες (είτε είναι τεχνικοί είτε πελάτες) να καταλάβουν την σημασία του και να επιζητούν την καταγραφή του. 

www.autoalvanoudis.gr


Οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί και οι ενέργειες που εκτελούνται πραγματοποιούνται στο συνεργείο μου. Το e- mail είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε απορία.

Social Media:



Δείτε επίσης:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ποτέ ευθυγράμμιση όταν έχουμε κενά στο σύστημα διεύθυνσης, θα χάσετε τα λεφτά σας άδικα. Καθημερινά έρχονται οχήματα στο συνεργείο με διάφ...