Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

Μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ΑΜΕΑ



 Με την πάροδο του χρόνου και την ραγδαία αναβάθμιση του αυτοκινήτου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο να μείνει έξω από την οδική απόλαυση μια μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας, τα ΑΜΕΑ. Υπάρχουν στην αγορά έτοιμες εγκεκριμένες εγκαταστάσεις

όπου χαρίζουν στους συνανθρώπους μας την χαρά της αυτοεξυπηρέτησης, της οδήγησης και της ανεξαρτησίας.

Αναλόγως την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης προσαρμόζεται και η κατασκευή. 



Η πρώτη τοποθέτηση είναι γκάζι/ φρένο στο δεξί χέρι του οδηγού.

Η πρόσθετη αυτή συσκευή κάνει δυνατό τον τρόπο χειρισμού των πεντάλ φρένου και γκαζιού, από έναν άνθρωπο ΑΜΕΑ, με την χρήση του δεξιού χεριού.

Λειτουργία φρένου:

Ο μοχλός είναι πάνω από μια ράβδο πιέσεως με συνδεδεμένο ένα περιλαίμιο πάνω στο πεντάλ του φρένου, που μεταφέρει την καταβαλλόμενη πίεση του χεριού στο πεντάλ.


Λειτουργία γκαζιού:

Αντιθέτως με την λειτουργία του φρένου, ο οδηγός τραβώντας τον μοχλό μεταφέρει την δύναμη του στο πεντάλ του γκαζιού μέσω μίας ράβδου πιέσεως.

Αυτή η κατασκευή χρησιμοποιείται σε οδηγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κίνησης στα δύο πόδια.


Μια διαφορετική μετατροπή συμβατικού οχήματος σε ΑΜΕΑ είναι η τοποθέτηση πεντάλ γκαζιού στο αριστερό πόδι.


Σε αυτό το παράδειγμα τοποθετούμε ακόμα ένα πεντάλ γκαζιού στο αριστερό πόδι. Η βάση του αριστερού πεντάλ στερεώνεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας ράβδους πιέσεως η δύναμη που ασκεί ο οδηγός με το αριστερό του πόδι μεταφέρεται στο δεξί εργοστασιακό πεντάλ γκαζιού και επιταχύνει το αυτοκίνητο.   

Αυτή η τοποθέτηση πραγματοποιείται σε οδηγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο δεξί πόδι.

Οι κατασκευές είναι εγκεκριμένες από την ευρωπαϊκή ένωση, όμως χρειάζεται μελέτη από μηχανολόγο για την σωστή τοποθέτηση και την έγκριση στο μηχανολογικό.


Social Media:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Ποτέ ευθυγράμμιση όταν έχουμε κενά στο σύστημα διεύθυνσης, θα χάσετε τα λεφτά σας άδικα. Καθημερινά έρχονται οχήματα στο συνεργείο με διάφ...